Alden Biesen

Feest rond 800 jaar Alden Biesen start vandaag met Luke Bond, organist van Queen Elizabeth op Windsor Castle

In Bilzen start vandaag de viering van 800 jaar Alden Biesen. Daarvoor zijn onder meer vier wereldberoemde organisten uitgenodigd onder wie Luke Bond, huisorganist van Queen Elizabeth op Windsor Castle. 

Groot feest in Alden Biesen dit jaar want ze vieren er hun 800-jarig bestaan. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom nodigen ze onder meer enkele beroemde organisten uit. De bekendste daarvan is misschien wel Luke Bond, de huisorganist op het Windsor Castle.  Hij speelt vanavond het eerste van een reeks van vier orgelconcerten. "Ik ga proberen om zoveel mogelijk emoties los te maken bij het publiek", vertelt hij. 

Ook de komende weken staan er nog orgelconcerten gepland, altijd op vrijdagavond. Dan komen ook Jean-Baptiste Robin van het kasteel van Versailles in Frankrijk, Sven-Ingvart Mikkelsen van het Deense Frederiksborg kasteel en Martin Haselblöck van de Hofburg in Wenen hun talenten tonen op het 18de-eeuwse Van Peteghem orgel. 

Meest gelezen