Videospeler inladen...

Op 38 plaatsen wordt dit jaar gewerkt op de Vlaamse snelwegen, ontdek hier waar u hinder kan ondervinden

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant dit jaar 38 werven op snelwegen over heel Vlaanderen. De werken die er gebeuren zijn nodig voor het onderhoud en om de veiligheid, de doorstroming en de capaciteit te verbeteren. Hieronder verneemt u waar de werven zullen komen. 

In totaal zal er in Vlaanderen op alle snelwegen samen 81,6 kilometer nieuw wegdek worden aangelegd.  Ook zullen 20 kilometer geluidsschermen worden geplaatst. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt daarvoor samen met Lantis en De Werkvennootschap.

De werken die naar verwachting de meeste verkeershinder zullen veroorzaken zijn:

  • Het saneren en verbreden van het viaduct van de E314 in Wilsele, richting Lummen.
  • Het saneren van het viaduct van de E17 in Gentbrugge.
  • De heraanleg van de R4 tussen Melle en Merelbeke, richting Zelzate.
  • Het plaatsen van geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout.

Veiligheid

Heel wat werken zullen zowel overdag als 's nachts worden uitgevoerd. Om de veiligheid van de wegenwerkers (en de weggebruikers) te garanderen, zal de snelheid ter hoogte van de werken beperkt worden. Met de hulp van mobiele trajectcontroles en flitsen zal op de naleving van de snelheidsbepekingen worden toegekeken. Ook de federale wegpolitie zal een oogje in het zeil houden.  

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen