Als beroemdheden hun moeder meebrengen op de rode loper…

Wie stal afgelopen zondagnacht de show op de rode loper tijdens de jaarlijkse Oscaruitreiking? Als we diverse nieuwsmedia mogen geloven, dan was die eer weggelegd voor Keanu Reeves. Niet omdat hij er onberispelijk uitzag in zijn smoking, compleet met vlinderdas, maar eerder omdat de 55-jarige "Matrix"-acteur met zijn eigen moeder aan zijn zijde verscheen. Ook op sociale media wist men deze "hartverwarmende keuze van metgezel" danig te waarderen. Zoals ook vroeger al gebeurde, wanneer celebrity’s ervoor kozen om naast hun moeder op een of andere rode loper te stralen.

"Mocht er een Oscar uitgereikt zijn in de categorie 'Beste zoon', dan had Reeves die ongetwijfeld mee naar huis mogen nemen", concludeerde nieuwswebsite Huffington Post. Volgens celebritywebsite People is "dit wat mensen graag zien. Opnieuw bewijst Reeves de 'internet darling' bij uitstek te zijn." Lifestylewebsite Vogue zag dan weer "onverwachte charme op de rode loper".

2020 Invision

Ook op vorige rode loper-evenementen beslisten beroemdheden soms om niet hun partner mee te brengen, maar wel hun moeder. Zoals de volgende 10 celebrity’s bijvoorbeeld:

1. Justin Timberlake (Oscars, 2011)

AP2011

2. Ryan Gosling (Toronto Film Festival, 2011)

AP2011

3. Colin Farrell (Oscars, 2008)

AP2008

4. Jared Leto (SAG Awards, 2014)

5. Fergie (Glamour Women of the Year Awards, 2010)

6. Tom Cruise (Golden Globes, 2009)

AP2009

7. Charlize Theron (Oscars, 2013)

8. Kanye West (Grammy Awards, 2006)

AP2006

9. Bradley Cooper (Oscars, 2013)

10. Michael B. Jordan (AFI Life Achievement Award, 2019)

2019 Invision

Meest gelezen