Radio 2

Bloemschikken voor valentijn: alleen mannen toegelaten

Een groepje mannen heeft leren bloemschikken tijdens een workshop georganiseerd door de Gezinsbond.  De avond in Mariakerke bij Gent mocht alleen door mannen bezocht worden. Het werd al voor de derde keer georganiseerd. Ook de kandidaten vinden het plezant en al zeker voor valentijn:  "Mijn vrouw zegt altijd dat ik niet genoeg aan haar denk, nu ga ik meer dan een uur aan haar denken", lacht een van de enthousiaste mannen.

In Mariakerke bij Gent heeft gisteren een echte mannenavond plaatsgevonden, maar niet met typische mannenactiviteiten. De Gezinsbond organiseerde een bloemschikcursus enkel voor mannen, vrouwen waren niet toegelaten. "We organiseren het voor de derde keer", zegt de Gezinsbond. De mannen hadden een biertje bij de hand terwijl ze leerden een boeket maken voor hun partners. 

Jonge en oudere, stoere en zachte mannen: "We steunen elkaar"

Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar zet altijd aan tot nadenken over wat je kan geven aan je partner. Bloemen horen daar traditioneel gezien bij. Maar wat is beter dan een boeket of bloemstuk helemaal zelf maken? Dat vonden Tom, Steve en zijn vrienden ook. "We zijn hier vandaag met een aantal maten samen. Sommigen hadden de moed niet om alleen te komen, maar samen zijn we sterk. We gaan ons best doen om een mooi bloemstuk af te leveren voor onze echtgenotes", vertelt een van de kandidaten.

"Mijn vrouw zegt altijd dat ik meer aan haar moet denken. Ik ga dus nu 1,5 uur aan haar denken"

Een kandidaat

Sommige mannen doen het stiekem, en anderen zijn ingeschreven door hun echtgenote: "Mijn vrouw heeft het eigenlijk geregeld en ik heb dan de jongen hier naast mij gewoon meegepakt. Hij wist er niks van, ik heb hem gezegd om zijn schoenen aan te doen en heb hem gewoon meegesleurd", vertelt een van de mannen lachend. "Ik doe mijn best, het is mijn eerste keer. Het is iets nieuw maar ik vind het heel plezant om te doen."

(lees verder onder de foto)

"Mijn vrouw denkt dat ik in een vergadering zit

Een van de kandidaten

"Ik zie het wel goed komen"

Marleen Haegeman van de Gezinsbond, de enige vrouw in het gezelschap, leidde de avond in goede banen: "We blijven de workshop organiseren omdat de mannen het plezant vinden. Het is ook heel tof om ze allemaal bezig te zien knutselen voor hun vrouw. " De mannen hadden een model dat ze konden namaken: "Stuk voor stuk geef ik ze de bloemetjes aan totdat het een mooi geheel wordt. Ik zie het wel goed komen."

Met de workshop wil de Gezinsbond weg van de stereotypen. "Ze doen het even goed als de vrouwen", klinkt het.

kasto80

Meest gelezen