Jonas Roosens

Carnaval en kermis Balen uitgesteld door storm Dennis

De jaarlijkse carnavalsstoet én de kermis in Balen worden uitgesteld door het voorspelde stormweer dit weekend. "Het is onverantwoord om de stoet te laten doorgaan", zegt burgemeester Johan Leysen (CD&V). Een nieuwe datum ligt voorlopig nog niet vast. 

De carnavalsstoet van komend weekend in Balen is uitgesteld door storm Dennis. "De stoet is altijd een heikel gebeuren, omdat mensen graag dicht bij de carnavalwagens willen komen", legt Johan Leysen uit, burgemeester van Balen. "Er zijn een 30-tal wagens met een attractie gebouwd tot wel tien meter hoog. Het is onverantwoord om daar ook nog windstoten van 100 kilometer per uur op los te laten."

Het is onverantwoord om windstoten van 100 kilometer per uur op de stoet los te laten

Johan Leysen, burgemeester Balen

Ook de kermis, die wordt opgesteld naar aanleiding van de carnavalsstoet, is afgelast. "Het zou gek zijn het ene los te koppelen van het andere. Bovendien staan er op de kermis een aantal hoge attracties die een risico vormen door de storm", zegt Leysen.

Nieuwe datum

De beslissingen zijn genomen in samenspraak met de organisatoren. "Ze beseffen dat dit overmacht is.  Met spijt in het hart proberen we nu alles te verschuiven." De nieuwe datum wordt samen met de organisatoren en andere activiteiten bekeken.

Meest gelezen