De Pinte vraagt het niet aan met Nazareth: “We sturen elkaar geen liefdesbrieven”

Er zijn hardnekkige geruchten over een potentieel huwelijk tussen De Pinte en Nazareth. Maar uitgerekend op valentijn ontkent de burgemeester van De Pinte, Vincent Van Peteghem (CD&V), een nakende fusie met Nazareth.

Uitgerekend op de dag van de liefde lijkt het huwelijk tussen De Pinte en Nazareth toch niet door te gaan. De geruchten deden de ronde dat De Pinte toenadering zocht voor een fusie met Nazareth. “Er zijn nog geen liefdesbrieven verzonden”, klinkt het. “Absoluut niet", zegt burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V).

Gebroken hart

“151 jaar geleden waren we al eens samen met Nazareth”, vertelt Van Peteghem. “We zijn toen gescheiden, dus nu moeten we opletten dat we niet te snel weer samenkomen", lacht hij. "Ik kan alvast zeggen dat we niet op vrijersvoeten zijn. We hebben alles wat we nodig hebben en ik ben blij met de goede samenwerking met onze buurgemeenten. Een fusie is allesbehalve aan de orde. We zorgen er wel voor dat De Pinte klaar is voor een fusie, als die zou verplicht worden.”

kasto80

Meest gelezen