Geen parfum of chocola voor valentijn, wel een workshop striptease

Op Valentijnsdag vliegen de parfums en doosjes chocolade over de toonbank, maar de durvers onder ons geven hun partner een stiptease-act cadeau. En daar volgen ze een workshop 'strippen' voor. "Mensen willen hun partner een origineler cadeau geven."

Op Valentijnsdag mag het al eens wat meer zijn. In plaats van een bos rozen of een doos chocolade, volgen sommige mensen daarom een workshop striptease om hun partner te verrassen. "Mensen willen tegenwoordig een origineler cadeau aan het partner geven", vertelt lesgeefster Ivy Vandevelde aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Daarom volgen ze een workshop striptease, in groep of in een privéles." 

Piek met valentijn

Ivy geeft het hele jaar door workshops strippen in het Leuvense, maar rond Valentijn merkt ze een piek in het aantal inschrijvingen. "En het zijn niet alleen vrouwen", aldus Ivy. "De helft van onze klanten zijn mannen die hun vrouw willen verrassen."

Geen naakt

Je zou het niet verwachten, maar tijdens een workshop strippen, gaat er niemand naakt. "Dat bewaren de deelnemers maar voor hun partner. Onze deelnemers moeten dubbele kleding dragen, ook een dubbele beha en een dubbele onderbroek. Mensen moeten vaak al een drempel overwinnen om de workshop te volgen. Op die manier maken we het minder hoogdrempelig."

Voor wie vanavond zijn of haar vlam wil verrassen met een striptease-act, heeft Ivy nog een tip: "Draag leuke lingerie of mooi ondergoed, en kies een liedje waar jij je goed bij voelt, dan lukt het beter om je sensueel uit te kleden."

Meest gelezen