Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Duitse parlement stemt tegen algemene snelheidsbeperkingen op autosnelwegen

Duitsland stemt tegen algemene snelheidsbeperkingen op zijn "Autobahn". Daar had een milieucommissie voor gepleit. Zowel de Duitse Kamer (de Bondsdag) als de Duitse Senaat (de Bondsraad) verwierp die snelheidsbeperking. Onbeperkte snelheden op Duitse snelwegen blijven een heilig huisje in het land.

Hoewel op verschillende stukken snelweg al een snelheidsbeperking geldt in Duitsland, is een nationale snelheidsbeperking nog niet voor morgen. Het voorstel dat voorlag aan beide kamers stelde een beperking voor op 130 kilometer per uur. Dat was voorgelegd door de sociaaldemocratische SPD en de Grünen.

Het wetsvoorstel gaf als argumenten dat een algemene snelheidsbeperking beter is voor de "harmonisering van de Europese wegen", dat het beter is voor het klimaat, omdat het brandstofverbruik vermindert, en dat het de verkeersveiligheid vergroot.

Maar voor de beperking was geen meerderheid te vinden in de Kamer, noch in de Senaat. Petities als "Nein danke" zamelden tienduizenden handtekeningen in tegen een "Tempolimit", een snelheidsbeperking dus. Op de Duitse snelwegen blijft wel nog altijd 130 kilometer per uur gelden als adviessnelheid.

Meest gelezen