11 gemeenten krijgen samen ruim 2,4 miljoen euro voor fietspaden van de provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen geeft dit jaar meer dan 2,4 miljoen euro aan 11 gemeenten voor het aanleggen en verbeteren van fietspaden. Die moeten voldoen aan strenge voorwaarden. De grootste projecten zijn in Ranst, Nijlen en Schelle. 

Verschillende gemeenten krijgen samen van de provincie 2,4 miljoen euro voor het aanleggen en verbeteren van fietspaden langs grotere wegen die gemeenten en fietsostrades verbinden. Het gaat in totaal om bijna 14 kilometer. Er zijn drie grotere projecten: "Ranst krijgt 335.000 euro voor de Van den Nestlaan, Nijlen meer dan 300.000 euro voor fietspaden op de Berlaarsesteenweg en Schelle 266.000 euro voor de Steenwinkelstraat", zegt provinciegedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). 

Daarnaast krijgen nog acht andere gemeenten geld van het Fietsfonds van de provincie. Het gaat om Kasterlee, Heist-op-den-Berg, Aartselaar, Hove, Zwijndrecht, Berlaar, Herentals en Antwerpen.

Zoveel mogelijk afgescheiden en asfalt

De fietspaden die met dat geld aangelegd worden, moeten voldoen aan strenge voorwaarden, zegt Lemmens: "Liefst worden ze afgescheiden van de weg, zodat er geen conflicten ontstaan met auto's. Dat is niet altijd mogelijk, maar we kijken er wel op toe. Ze moeten ook in asfalt aangelegd worden omdat dat veel beter is voor het comfort van de fietsers."

Volgend jaar plant de provincie 4 miljoen voor de aanleg van fietspaden in gemeenten. Dat bedrag zal elk jaar nog stijgen, wat zal neerkomen op 27 miljoen op 6 jaar. 

Meest gelezen