© 2013. Graham Uden. All Rights Reserved

Tot 5 miljard dollar verlies voor luchtvaart door het coronavirus COVID-19

De luchtvaartsector verwacht zo'n 4 tot 5 miljard dollar omzetverlies door het coronavirus COVID-19. Dat meldt de internationale burgerluchtvaartorganisatie. Sinds de uitbraak van het virus hebben tientallen luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar China opgeschort in de hoop het virus niet verder te verspreiden. 

Sinds januari hebben meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen hun vluchten van en naar China opgeschort. Vijftig andere maatschappijen verminderden drastisch hun aanbod op Chinese bestemmingen. Al die maatschappijen lopen daardoor flink wat inkomsten mis. Het verlies kan nu oplopen tot vijf miljard dollar zegt het ICAO, de internationale burgerluchtvaartorganisatie. Dezelfde organisatie voorspelt ook dat de financiële gevolgen van dit coronavirus COVID-19 groter zullen zijn dan die van de SARS-epidemie in 2003. 

Belangrijke spelers zoals Lufthansa, British Airways, KLM, Air France, Delta Air Lines en American Airlines vliegen al weken niet meer naar China. Ook de Chinese maatschappijen zijn erg getroffen omdat honderden binnenlandse vluchten in China zijn geschrapt. De meeste maatschappijen zullen wellicht nog tot in maart of zelfs begin april geen vluchten meer op China uitvoeren.

Meest gelezen