Gent-Sint-Pieters heeft klokkenprobleem: net nu die aan voorkant is hersteld, krijgt die aan achterkant kuren

Minder dan 24 uur nadat de klok in het torentje aan de voorkant van het Gentse Sint-Pietersstation hersteld is, begeeft nu de klok aan de achterkant het.  De reizigers reageren gelaten.

De klok aan de achterkant van het Sint-Pietersstation in Gent is helemaal ontregeld. Gisteren was er nog opluchting onder de pendelaars. De klok op de toren aan de voorkant van het station werkte opnieuw. Maar die opluchting was van korte duur, aangezien nu de klok achteraan niet meer betrouwbaar is. 

Begin oktober vorig jaar werd de klok in de iconische toren aan de voorkant getroffen door de bliksem. Hij stond ruim vier maanden lang op 7.26 uur. Dat leidde tot ontvredenheid onder de pendelaars omdat de herstelling lang duurde. Door de complexe elektronica, kon de klok pas gisteren, op 13 februari, weer in werking worden gesteld.

Gemengde reacties

Nu de klok aan de achterkant kapot is zijn de reacties gemengd. "Het is best ironisch dat de klok aan de achterkant het begeeft, net nu we weer aan de voorkant de juiste tijd hebben" lacht een pendelaar. 

Een mevrouw die net haar trein moest halen is er minder over te spreken: "Gelukkig heb ik nog mijn smartphone, anders miste ik mijn trein".

De woordvoerder van de NMBS, Bart Crols, meldt dat de klok zo snel mogelijk hersteld zal worden. De precieze oorzaak is nog niet bekend.

kasto80

Meest gelezen