Jongens straks welkom in laatste meisjesinternaat van Limburg

Na ruim 100 jaar wordt het meisjesinternaat Mariaburcht in Stevoort ook toegankelijk voor jongens. Daarmee zullen vanaf volgend schooljaar alle Limburgse internaten gemengd zijn. 

Het internaat Mariaburcht in Stevoort kijkt terug op een lange traditie. Vele generaties meisjes verbleven er tijdens hun schooltijd. Maar het aantal internen is de afgelopen jaren afgenomen. Om dat aantal terug op peil te brengen had de school twee opties: meisjes toelaten uit andere scholen of jongens toelaten uit de eigen school. De keuze ging naar de jongens. 

Het voelt alsof volgend jaar één groot jeugdkamp wordt

"Het gaat toch wel aanpassen zijn", weet een van de leerlingen. "Nu staan we 's morgens samen voor de spiegel of kammen we elkaars haren. Dat zie ik nog niet gebeuren met de jongens erbij."

"Nu voor alle duidelijkheid", zegt directrice Hedwig, "zullen de jongens en meisjes gescheiden slaapzalen hebben. Een aantal van de activiteiten gaan we wel samen doen." Een andere leerling vindt het wel spannend: "Het voelt alsof volgend jaar één groot jeugdkamp wordt."

Beluister hier de volledige reportage: 

Meest gelezen