Agentschap Wegen en Verkeer

Politie vreest meer inbraken in De Pinte nu afrittencomplex E17 klaar is

De politie van De Pinte/Gavere/Nazareth vreest voor meer inbraken in De Pinte nu de werken aan het afrittencomplex van de E17 klaar zijn. Tijdens de werken waren er in de drie gemeenten twaalf procent minder inbraken. De politie organiseerde op de dag van de opening een grote anti-inbrakenactie om dieven af te schrikken.

Donderdag is het op- en afrittencomplex van de E17 in De Pinte helemaal opengesteld en dat zou weleens slecht nieuws kunnen zijn voor de inbraakcijfers. Tijdens de werken werden er twaalf procent minder inbraken vastgesteld in de Pinte en de omliggende gemeenten. “De E17 was toen veel moeilijker te bereiken”, zegt commissaris Hannelore Bogaert. 

Extra politieacties

“Vermoedelijk gebruiken inbrekers vooral de grote invalswegen”, gaat commissaris Bogaert verder. “Om die dan toch onaantrekkelijker te maken organiseren we sinds begin dit jaar extra acties.” Donderdag, tijdens de officiële opening van het complex, werd er alvast een grote anti-inbrakenactie gehouden door de politie van De Pinte/Gavere/Nazareth. Er werden 75 auto’s gecontroleerd, maar er zijn geen inbrekers gevat. De politie stelde wel enkele overtredingen vast en vond één geseinde persoon. 

Meest gelezen