Rozenkweker uit Kontich: “Valentijn is altijd een extra drukke dag”

De klassieke rode roos doet het nog steeds goed op Valentijnsdag. Dat merkt ook rozenkweker Wim Scheers uit Kontich.  “We hebben een bloemenautomaat en die heb ik tot half één vannacht bijgevuld. Deze ochtend om zes uur ben ik opnieuw  begonnen", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Bij de familie Pfaff is het ondertussen traditie geworden: elke Valentijnsdag schenkt de ex-doelman, Jean-Marie Pfaff, een boeket rode rozen aan zijn Carmen. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Hij is daarbij niet alleen. “Dagelijks snoei ik duizenden rozen, maar vandaag zijn dat er toch net iets meer”, zegt rozenkweker Wim Scheers in "Start je dag".

Rozenautomaat

Scheers heeft ook een automaat buitenstaan waarin hij rozen verkoopt. “Die automaat heb ik tot half één vannacht bijgevuld en om zes uur deze ochtend ben ik weer opnieuw begonnen. Ik ben verbaasd tot hoe laat ze nog een boeketje komen halen.”

Niet alleen de rode rozen zijn op 14 februari populair. “Wij hebben ondertussen al elf soorten rozen in onze tuin. Mijn favoriet is de Jumilia. Dat is een witte roos met een roze boordje.”

Hoewel rozen populair zijn op Valentijnsdag, moet mevrouw Scheers geen exemplaar verwachten vanavond. “Mijn vrouw werkt mee in de zaak en ziet elke dag al zo veel rozen dat ze er geen behoefte meer aan heeft”, lacht hij. "Het zal eerder een etentje worden."

Meest gelezen