"Studentikoze grap" komt werknemers van fastfoodrestaurant duur te staan

Als iets vuil is, moet het gewassen worden. Dat geldt onder meer voor borden, glazen en bestek in restaurants. Maar een medewerker van een filiaal van fastfoodketen Wendy’s in Greenville, in de Amerikaanse staat Michigan, vond afgelopen maandag dat er nog meer kon gewassen worden in de grote afwasbak. Hij nestelde zich er dan maar zelf in. De beelden gingen snel viraal, maar konden op weinig sympathie rekenen van de directie. Die greep dan ook prompt in.

"Het voelt als een bubbelbad. Zo plezant kan het leven zijn", aldus de man in de gootsteen, terwijl hij zich wast in het met schuim overgoten water. Een andere medewerker heeft hem intussen daartoe aangemaand. Het is wel niet duidelijk of de man in het bad helemaal naakt is. De beelden werden eerst via TikTok en later via andere sociale media gedeeld.

Een woordvoerder van Team Schostak, dat eigenaar is van 56 Wendy’s-restaurants, bevestigde aan nieuwswebsite Newsweek dat de man in het bad een werknemer in de winkel in Greenville is. Hij, alsook de andere medewerkers die te zien en te horen zijn in de clip, kregen inmiddels hun ontslag.

Human Resources-medewerker Christian Camp van Team Schostak op The Daily News: "Dit buitenissige gedrag is totaal onaanvaardbaar en is niet te rijmen met de normen die we in onze restaurantketen hanteren. We hebben dan ook onmiddellijk alle nodige acties ondernomen om alles opnieuw tiptop in orde te krijgen. Ook zullen we nauw toezien dat iets dergelijks in de toekomst niet meer kan gebeuren."

Het was niet de eerste keer dat een dergelijk voorval zich in een Wendy’s-restaurant voordeed. Vorig jaar werd ook een medewerker ontslagen die een soortgelijke grap uitgehaald had.

Meest gelezen