Facebook Johan Smets

Valentijn in quarantaine: "Uitstellen tot volgende week"

Nu zondag mogen Johan Smets en zijn vrouw het ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek verlaten. Daar zitten ze al twee weken in quarantaine door een mogelijke besmetting met het coronavirus. De kans dat ze besmet zijn is heel erg klein. Ook deze Valentijnsdag brengen ze nog door in het ziekenhuis, en dus vieren ze dat pas volgende week. 

Johan Smets en zijn vrouw zullen Valentijn dit jaar erg sober vieren. Grootse plannen maken, zit er door de gedwongen quarantaine niet in. Dat vertelt hij vanuit het ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek: "Ik heb eigenlijk niets gepland. Sowieso is het moeilijk om hier in het ziekenhuis iets te organiseren. Ik zou iets kunnen laten leveren, maar daar heb ik eerlijk gezegd niet aan gedacht. Neen, Valentijn vieren we volgende week als we weer thuis zijn. Ik heb dus nog enkele dagen om iets te verzinnen (lacht)." Of zijn vrouw dat jammer vindt? "Eigenlijk niet, in China wordt Valentijn in september gevierd, dat is voor haar veel belangrijker." 

Dochters knuffelen

Nu zondag mag het koppel normaal gezien naar huis. "Morgen, zaterdag hebben we nog een laatste test. Maar die zal normaal goed uitdraaien. Alles wijst erop dat we niet besmet zijn. En dan is het richting huis. Het eerste wat ik ga doen is mijn dochters knuffelen, en later op de avond mijn zoon. Die heb ik zo hard gemist." Daarna gaat Johan weer aan het werk. Hij zit zelf in de zorgsector: "Natuurlijk zullen mijn collega's veel vragen hebben, maar zondag ga ik naar buiten met een gezondheidsattest van het ministerie van Volksgezondheid".  En zo zal Johan, paradoxaal genoeg de meest onderzochte én dus 'veiligste' man van België zijn. 

Meest gelezen