Radio 2

Hans ziet in de krant een foto van een vrouw uit Griekenland en weet meteen: "Dit is de liefde van mijn leven"

Hans De Groot heeft zijn vrouw op een speciale manier leren kennen. Hij zag haar foto in een Amerikaanse krant, hij was meteen verliefd en vond haar uiteindelijk via Facebook. De vrouw bleek een Griekse te zijn, Eleni Papiano. En nu hebben ze al een hele tijd een lange afstandsrelatie.   

Op deze Valentijnsdag stuurt Hans De Groot ons zijn bijzonder liefdesverhaal. Het begon voor hem allemaal met een foto in de krant. "Ik las een artikel in de Amerikaanse krant The New York Times over de tien mooiste boekenzaken in de wereld, en er was een winkel bij uit Santorini in Griekenland. Bij het artikel stond een prachtige foto van de vrouw van de boekenwinkel. Ik zag dat ze Griekse was en ze was ook getrouwd, maar ik dacht: "ik ga het toch maar eens proberen". Ik heb dan contact gezocht via Facebook. Zij vroeg zich wel af wie ik was, ik was ook tien jaar ouder dan zij. Maar zes maanden later is ze dan toch met haar zus naar Brussel gekomen om mekaar te ontmoeten. En dan zijn de vonken overgeslagen. Ik was toen al 60, dus never say never. Ze is de liefde van mijn leven." 

3000 kilometer

Eleni woont nog altijd in Griekenland, dus eigenlijk hebben Hans en Eleni een lange afstandsrelatie. "Eleni woont in Athene, op 3000 kilometer van hier",  vertelt Hans. "Maar ze heeft ook kinderen, dus blijft ze liever in Griekenland. We zien mekaar om de drie maanden. Ik heb liever iemand die ik doodgraag zie ook al zien we mekaar niet zo vaak, dan iemand die achter de hoek woont en waarbij de liefde minder groot is. Als we samen zijn is het intens, want we hebben dan geen tijd om ruzie te maken. Vandaag op Valentijn is Eleni ook in Athene, maar we zien mekaar volgende maand en dan halen we dat zeker in."  

Meest gelezen