Vilvoorde legt deelsteps en -fietsen aan banden: "Laten rondslingeren zoals in Brussel kan hier niet"

Vilvoorde wil iets doen aan de overlast van deelsteps en deelfietsen in de stad. Heel wat mensen laten ze zomaar achter. En dat tot groot ongenoegen van het stadsbestuur, dat nu een reglement opmaakt. 

Je ziet ze bijna overal, op elke hoek van de straat, in het park, ... deelsteps en -fietsen. Ook in Vilvoorde kan je ze spotten en dat tot ergernis van het stadsbestuur. "Begrijp ons niet verkeerd, ze zijn hier welkom, maar we willen geen chaos zoals in Brussel", zegt schepen van Mobiliteit Barbara De Bakker. "Daar staan ze overal rond." 

Pendelaars brengen ze mee uit Brussel en laten ze overal achter

Barbara De Bakker, schepen van Mobiliteit Vilvoorde

De deelsteps en -fietsen die je in Vilvoorde ziet, komen meestal uit Brussel. "Pendelaars brengen ze mee en laten ze gewoon achter", zegt De Bakker. "Nu worden ze door de politie opgepikt en geplaatst in een loods tot de eigenaars van de deelsystemen ze komen oppikken. Maar deze situatie is niet langer houdbaar en we weten ook dat er vroeg of laat iemand zo'n deelsysteem in onze stad zal willen uitbouwen."

Wie zich niet aan reglement houdt, krijgt een boete

Barbara De Bakker, schepen van Mobiliteit Vilvoorde

Vilvoorde heeft dan ook een reglement opgemaakt dat vanaf 1 maart in werking treedt. "Daarin staat waar de deelfietsen en -steps achtergelaten mogen worden", legt de schepen uit. "Maar er zal ook duidelijk instaan hoeveel deelsystemen er in onze stad mogen komen, in welke straten het verboden is om met steps te rijden, ... ." Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen. 

Meest gelezen