Voormalig diaken uit Heusden-Zolder vrijgesproken voor seksueel misbruik van twee meisjes

Een voormalige schooldirecteur en diaken uit Heusden-Zolder is vrijgesproken voor seksueel misbruik van twee meisjes, tussen 2001 en 2003. Volgens de correctionele rechter in Hasselt is er sprake van twijfel. De vrouwen dienden pas in 2017 een klacht in, toen ze hoorden dat hij diaken was geworden. 

De voormalige diaken moet dus niet naar de gevangenis. Twee vrouwen beschuldigden hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag, toen hij hun schooldirecteur was in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder. Toen de vrouwen in 2017 hoorden dat hij gewijd was als diaken, dienden ze een klacht tegen hem in.

Het parket had een celstraf van twee jaar gevorderd, maar daar ging de correctionele rechter in Hasselt dus niet op in.  Aan de advocaten van de twee burgerlijke partijen liet de strafrechter weten dat de verklaringen van de vrouwen wel geloofwaardig waren. maar dat de feiten niet bewezen zijn.  

Toen de diaken beschuldigd werd van seksueel misbruik is hij door het bisdom geschorst. De man was ook actief als voorzitter van de Zelfmoordlijn en tijdens de schoolvakanties gaf hij les aan  straatkinderen in de Filipijnen.

  

Meest gelezen