Videospeler inladen...

15 kinderen komen om bij zware brand in weeshuis in Haïti

Bij een zware brand in een weeshuis in Haïti, in een buitenwijk van hoofdstad Port-au-Prince, zijn 15 weeskinderen om het leven gekomen. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Twee kinderen stierven ter plaatse, de anderen in het ziekenhuis door rookvergiftiging. 

Medewerkster Rose-Marie Louis (foto boven) kijkt verward voor zich uit, met de handen in het haar, als ze de ravage bekijkt van de brand in het weeshuis. Het opvangtehuis werd opengehouden door de Amerikaanse christelijke groep The Church of Bible Understanding. Het weeshuis was gevestigd in een gebouw in Kenscoff, een buitenwijk van de hoofdstad Port-au-Prince.

Bij aankomst van de brandweer stond het gebouw in lichterlaaie. Haïti – in het Caraïbisch gebied – is één van de armste landen ter wereld. Het materiaal waarmee de brandweer branden moet bestrijden, is niet altijd aangepast aan de noden.

Mogelijk had een betere uitrusting levens kunnen redden. Twee kinderen stierven ter plaatse. Dertien andere kinderen werden nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden daar. De meeste stierven door verstikking, omdat ze te veel rook hadden ingeademd. 

AFP or licensors

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen