Angèle nam zielsgelukkig de prijs in ontvangst.
AFP or licensors

Brusselse zangeres Angèle kaapt na de MIA's nu ook een Franse Grammy weg

Na haar triomftocht op de uitreiking van de MIA’s bij ons, is de Brusselse zangeres Angèle (24) ook in Frankrijk in de prijzen gevallen. Ze kreeg gisteravond de felbegeerde Victoire de la Musique voor het beste concert. 

Les Victoires de la Musique zijn zowat de Franse Grammy Awards. De belangrijkste muziekprijzen dus in het land. Angèle was in drie categorieën genomineerd, maar won uiteindelijk één prijs, die van het beste concert. De prijzen voor beste vrouwelijke artiest en beste audiovisuele creatie gingen uiteindelijk naar andere artiesten.

Angèle is niet alleen bij ons immens populair is, maar ook in Frankrijk waar ze toert. Vorige week raakte bekend dat ze een van de nieuwe gezichten is van het Franse modemerk Chanel. Ze staat model voor een nieuwe collectie zonnebrillen.

Bij de MIA’s was Angèle genomineerd voor vijf prijzen, die ze ook allemaal won. Het publiek bezorgde haar drie MIA’s: in de categorieën beste pop, beste solo vrouw en de felbevochten categorie hit van het jaar. Die laatste MIA deelt ze met haar broer Roméo Elvis, voor hun duet “Tout oublier”, dat vorig voorjaar alomtegenwoordig was. Van de muzieksector kreeg ze twee MIA’s: beste liveact en beste videoclip voor “Balance ton quoi”, het nummer waarin ze openlijk en verdoken seksisme aanklaagt. 

AFP or licensors

Meest gelezen