Videospeler inladen...

Verlichtingspaal naar beneden, regen, wind en schade: herbekijk en -lees de liveblog over storm Dennis

Na storm Ciara vorige zondag, trok vandaag storm Dennis over het land. Plaatselijk waren er rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur en een felle regenzone trok van west naar oost. Op verschillende plekken is er schade. De hele dag kon u alles volgen via onze liveblog. 

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Storm Dennis: een overzicht in beeld

Videospeler inladen...

Dak van huis volledig weg in Rijkevorsel

In Rijkevorsel, in de provincie Antwerpen, is het dak van een huis volledig weggewaaid. Het huis is onbewoonbaar. 

E17 in De Pinte opnieuw vrij voor verkeer

De snelweg E17 is in De Pinte sinds ongeveer 21.45 uur opnieuw vrij voor het verkeer richting Gent. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De snelweg was er een tijdlang versperd nadat de brandweer een verlichtingspaal naar beneden had gehaald. 

Ook Waalse hulpdiensten hebben handen vol met storm Dennis

Ook in Wallonië hebben de hulpdiensten hun handen vol met storm Dennis. De brandweer van Luik zegt overstelpt te zijn met oproepen. Omstreeks 18 uur is een boom op een woning terechtgekomen in Vottem. Op het dak van het Luikse Palais des Congrès zijn verschillende letters weggewaaid, waardoor het gebouw nu omgedoopt is tot "Palais des Con". Enkele letters waren vorige week ook al het slachtoffer geworden van storm Ciara.

Ook elders zijn honderden oproepen binnengekomen voor omgevallen bomen, afgerukte elektriciteitskabels en weggewaaide daken.

Lange file op E17 nadat verlichtingspaal dreigde om te vallen

Op de E17 in De Pinte staat er veel file. Enkele uren geleden kreeg de brandweer het bericht dat een verlichtingspaal dreigde om te vallen. "De paal stond schuin door de wind", zegt de brandweer aan VRT NWS. "Wij hebben dan de snelweg afgesloten en hebben de kraan omver laten vallen."

Momenteel is de brandweer bezig met de verlichtspaal door te zagen, zodat die kan worden weggehaald. De snelweg is al volledig weer open in de richting van Kortrijk. In de richting van Gent kan het verkeer enkel langs de pechstrook. 

Videospeler inladen...

Eerdere berichten zeiden dat de verlichtingspaal zelf was omgevallen, maar dat klopt niet. 

Flatgebouw in Gent (waar glazen afsluiting naar beneden dreigde te komen) opnieuw veilig

In Gent heeft het RED-team van de brandweerzone Centrum de werken beëindigd aan het Spinmolenplein, waar de glazen afsluiting van de terrassen naar beneden dreigde te komen. "De situatie is opnieuw veilig", zegt de brandweerzone Centrum, die door storm Dennis meer dan 230 interventies uitvoerde.

Meer dan driehonderd oproepen voor Antwerpse brandweer

In de regio Antwerpen is het aantal oproepen voor de brandweer opgelopen tot meer dan driehonderd. De wind is wat gaan liggen, maar er is wel hevige regen. "We geven voorrang aan huizen waar het binnenregent." De wachtlijst voor de brandweer van Antwerpen loopt op. De wind mag dan gaan liggen zijn, de regen en het invallen van de duisternis maakt het werk moeilijker.

De politie waarschuwt ondertussen voor wateroverlast in de Vogelzanglaan en de Kolonel Silvertoplaan, in het zuiden van de stad. "Medewerkers van de stad Antwerpen komen ter plaatse met de gepaste middelen. Vermijd de omgeving", wordt er gewaarschuwd op Twitter.

Geen zware schade in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen heeft de storm Dennis geen grote schade veroorzaakt. Dat melden de verschillende West-Vlaamse brandweerzones. De meeste oproepen gingen over afgewaaide dakbedekking en weggewaaide takken.

Brandweerzone 1 regio Brugge kreeg over de hele dag 41 oproepen binnen in verband met stormschade, zone Westhoek kreeg er 30. "Daarbij ging het vooral om losse dakbedekking, takken en tuinhuisjes. Nergens was er grote schade. Hier en daar was er ook wateroverlast", aldus de woordvoerder van brandweerzone Westhoek.

Bij brandweerzone Fluvia regio Kortrijk kwamen 130 oproepen binnen. Ook daar was nergens grote schade. Even werd de R8 wel afgesloten voor een omgevallen verlichtingspaal. Het Agentschap Wegen en Verkeer controleerde daarop alle verlichtingspalen in de buurt en liet een onstabiele paal naar beneden halen. De weg is ondertussen vrij.

Meest gelezen