Videospeler inladen...

Skivest uit, T-shirt aan, Frans skioord sluit tijdelijk de deuren door gebrek aan sneeuw

Skiërs en snowboarders in Le Mourtis zijn noodgedwongen op zoek naar alternatieven. Het skioord in de Franse Pyreneeën sluit tijdelijk de deuren, omdat er te weinig sneeuw is gevallen. Met temperaturen boven de tien graden zijn het vooral wandelaars en fietsers die "winterse" pret beleven. Uitbaters van skishops zien met lede ogen toe hoe hun omzet smelt als sneeuw voor de zon.

Voor de Franse toerist Laurent Morel is het al het tweede jaar op rij dat hij  met sneeuwtekort geconfronteerd wordt. "Ook vorig jaar lag hier geen sneeuw. Dus dan wandelen we maar. Want we houden van de bergen en daarom blijven we terugkomen", zegt Morel.

In de skishops blijven de skischoenen en de skilatten onverhuurd aan de kant. De uitbaters proberen het seizoen nog een beetje te redden door materiaal te verhuren dat in alle omstandigheden bruikbaar is. Desalniettemin ziet François Gillaizeau het somber in. "Ik moet de werkdag van personeelsleden inkorten en ik verwacht dat de omzet van mijn winkel en mijn hotel met bijna 15 procent zal dalen."

Volgens Meteo-France is het al van 1900 geleden dat het er in de winter nog zo zacht is geweest.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen