Videospeler inladen...

Belgische coronapatiënt niet langer besmet met virus: "Blij dat ik weer buiten ben na twee weken in zo'n klein kamertje"

Philip Soubry, de West-Vlaamse man die besmet was met het nieuwe coronavirus (Covid-19), heeft het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel verlaten. De artsen zijn zeker dat het virus niet meer in zijn lichaam zit en dat hij niemand kan besmetten. "Ik ben opgelucht dat ik weer buiten ben", zegt hij aan VRT NWS.

Twee weken geleden werd Philip Soubry samen met acht andere landgenoten vanuit de getroffen Chinese provincie Wuhan naar ons land gerepatrieerd. Eens aangekomen werden ze allemaal getest in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Soubry testte als enige positief en moest daarom in strikte quarantaine in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. 

De vijftiger heeft nooit symptomen van het virus ontwikkeld en voelde zich nooit ziek, maar moest wel in het ziekenhuis blijven tot het virus volledig uit zijn lichaam was. 

Nu heeft hij twee dagen op rij negatief getest op de aanwezigheid van het virus. "Dat wil zeggen dat hij niet langer besmet is met het virus en dat hij geen risico meer vormt voor zijn omgeving", zegt de Dienst Volksgezondheid. 

Om 18 uur kreeg Soubry zélf het nieuws te horen dat hij naar huis mag. "Na twee weken in zo'n klein kamertje ben ik erg opgelucht", reageert hij aan VRT NWS. "Het was moeilijk."

Nu gaat Soubry op bezoek bij zijn ouders. "Daarna ga ik een pitta eten en een pint drinken", zegt hij. 

Bekijk hier zijn eerste reactie en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De acht andere mensen die twee weken geleden zijn aangekomen in ons land en niet positief hebben getest op het coronavirus, zitten nog steeds in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Zij mogen daar morgen weg. 

Meest gelezen