DE FOYER #21: over de ezelsstamp van Magnette, de woede van Koen Geens en een Center Parks-conclaaf

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Beluister hier de 21ste aflevering van De Foyer:

Luister ook naar deze podcast op:

Koen Geens (CD&V) is niet langer koninklijk opdrachthouder sinds Paul Magnette (PS) vrijdag een veto uitsprak tegen een coalitie met N-VA. Paars-geel werd definitief begraven en dat zindert bij Geens duidelijk nog na. In zijn eerste interview sinds vrijdag reageerde hij bijzonder hevig. Zo noemde hij de uitspraken van Paul Magnette een "ezelsstamp" en benadrukte hij dat CD&V niet als "de dweil van de wetstraat" beschouwd mag worden. 

Wij zijn geen passe-partout, wij zijn niet de dweil van de wetstraat."
Koen Geens (CD&V)

Ook partijvoorzitters Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (SP.A) reageerden op de politieke impasse. Rousseau deed alvast een voorstel om tot oplossingen te komen: "Misschien moeten we eens zot doen en een Center Parks-conclaaf organiseren." Zijn koffer staat naar eigen zeggen al klaar.

Meest gelezen