AFP or licensors

Franse en Nederlandse voetbalfans op de vuist in Noord-Frankrijk

In de Noord-Franse stad Sedan zijn tientallen Franse en Nederlandse voetbalsupporters met elkaar slaags geraakt. Volgens lokale media vielen daarbij minstens zes gewonden, onder wie een zwaargewonde.

De rellen braken rond 13.30 uur uit bij een wedstrijd tussen CS Sedan en Bastia uit Corsica in de Franse vierde divisie. Enkele tientallen fans van Bastia en "een groep Nederlanders", vermoedelijk FC-Utrecht-hooligans, gingen elkaar te lijf. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De Nederlanders waren volgens de politie vooral gekomen om te vechten. "Dit zijn oncontroleerbare elementen die we moeilijk kunnen zien aankomen", klinkt het in de Franse media. "Wat zij doen heeft zeker niets met de sport te maken."

Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht.

Meest gelezen