AFP or licensors

Franse minister van Volksgezondheid kandidaat burgemeester Parijs

De Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn gaat zich kandidaat stellen voor het burgemeesterschap van Parijs voor de partij van president Emmanuel Macron, La République en Marche. Ze vervangt Benjamin Griveaux, de kandidaat die zich vrijdag terugtrok na een schandaal wegens een gelekte intieme video.

"Ik ga ervoor met het doel om te winnen", zei Buzyn aan het Franse persbureau AFP. Benjamin Griveaux, een partijgenoot van president Emmanuel Macron, trok zich vrijdag terug als kandidaat voor het burgemeesterschap van Parijs nadat er een compromitterende video van hem was opgedoken op sociale media.

Buzyn nam na haar beslissing ontslag als minister van Solidariteit en Volksgezondheid. Parlementslid Olivier Véran volgt haar op.

Meest gelezen