Radio 2

Storm Dennis blaast 2 verlichtingspalen omver op ring in Kortrijk

De storm Dennis heeft gelukkig voor een pak minder schade gezorgd dan Ciara vorige week, maar de brandweer kreeg toch de hele dag heel wat oproepen. In totaal kwamen er zo'n 130 oproepen binnen in de zone Fluvia rond Kortrijk. Op de ring in Kortrijk waaiden 2 verlichtingspalen omver.

De ring rond Kortrijk, de R8, ging anderhalf uur dicht omdat er een verlichtingspaal was gesneuveld na een fikse windstoot. Dat gebeurde op de brug tussen Bissegem en Marke. De paal kwam gelukkig niet op de weg terecht, maar op de middenberm.

Ook een tweede verlichtingspaal dreigde om te vallen. De brandweer, het agentschap wegen en verkeer en de verkeerspolitie hebben dan beslist om de R8 volledig af te sluiten in beide richtingen. "De tweede verlichtingspaal konden we veilig naar beneden halen. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer ook nog de andere verlichtingspalen gecontroleerd zodat de ring opnieuw kon opengaan rond 15 uur",  zegt Olivier Dorme van de brandweerzone Fluvia.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft intussen alle verlichtingspalen gecontroleerd of ze wel stevig genoeg waren

Olivier Dorme brandweerzone Fluvia

De storm heeft in de rest van West-Vlaanderen vooral gezorgd voor heel wat afgewaaide dakpannen en takken. In Harelbeke kwam een deel van een gevel naar beneden van een net bepleisterd huis.

Meest gelezen