Radio 2

4 mensen naar het ziekenhuis na  brand in Oostende, 1 flat onbewoonbaar

In Mariakerke bij Oostende zijn gisteren 4 mensen naar het ziekenhuis gebracht na een hevige brand in een flatgebouw. De brand ontstond in de slaapkamer van een appartement beneden. De vrouw die er woont, kon haar flat zelf verlaten, maar heeft behoorlijk wat rook binnengekregen. 

De brandweer werd opgeroepen voor een brand op het gelijkvloers. Toen ze aankwamen was er heel wat rook. "We hadden een melding gekregen dat er nog een vrouw binnen was. Het vuur was snel onder controle. De vrouw was al zelf naar buiten kunnen gaan, maar ze had heel wat rook binnengekregen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis", zegt Michael Gonzales van de brandweer van Oostende.

Ook 3 andere bewoners kregen rook binnen en moesten naar het ziekenhuis. Het appartement waar de brand ontstond, is onbewoonbaar. Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk.

4 mensen hadden veel rook binnen gekregen en moesten naar het ziekenhuis

Michael Gonzales, brandweer Oostende

Meest gelezen