"Een hond in zo'n situatie hadden we hier nog nooit gezien. En we hebben al veel gezien!"

Er was nauwelijks nog enige beweging te krijgen in straathond Aloe, toen een aantal kinderen haar helemaal besmeurd met teer vastgeplakt aan de grond in een van de straten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires aantroffen. "We waren gechoqueerd", aldus de plaatselijke non-profitorganisatie 'Proyecto 4 Patas', "We konden niets anders doen dan onze liefde tonen en ons aan het werk zetten." Dat werk duurde liefst 9 uren lang. Maar het zorgde ervoor dat Aloe uiteindelijk opnieuw vrij als een hond kon rondlopen.

De organisatie 'Proyecto for Patas' voert vooral actie tegen het experimenteren met dieren, met meer dan 2 miljoen fans op Facebook. Maar wat ze vorige week op haar bord kreeg, tartte zelfs voor de medewerkers alle verbeelding.

Een woordvoerder van de organisatie gaf meer uitleg op nieuwswebsite BoredPanda: "Nog nooit hadden we een hond gezien die zich in de situatie van Aloe bevond. En we hebben hier al veel gezien! We kunnen ons niet voorstellen hoe erg ze moet geleden hebben, zolang dat ze daar bewegingloos heeft moeten blijven liggen." Hoe de hond onder de teer geraakt is, is niet duidelijk. 

"Tijdens de schoonmaak waren we zo bang dat haar hart het elk moment zou kunnen begeven. Pas na haar eerste bad werd de hond rustiger." Uiteindelijk duurde het 9 uren vooraleer de hond helemaal zuiver was. Er werd dus non-stop gedurende een volledige nacht aan haar gewerkt, eerst ter plaatse en daarna in een van de lokalen van de organisatie. Er werden voor de job 8 vrijwilligers opgetrommeld, die dan nog eens bijgestaan werden door een aantal brandweermannen. Na 3 opeenvolgende baden, en 50 liter olie, was de klus geklaard.

"Momenteel voelt Aloe zich voortreffelijk en is ze erg speels. Wat niet betekent dat ze al helemaal hersteld is. Ze is nog altijd erg mager. Maar eens volledig in orde, zullen we er alles aan doen om een geschikt gezin voor haar te vinden", aldus de woordvoerder nog. 

Meest gelezen