Videospeler inladen...

Basiliek van Dadizele op zoek naar giften voor relikwie van paus Johannes Paulus

De gelovigen van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele zijn bezig met een speciale inzamelactie. Ze willen nog voor eind april 7.000 euro ophalen. Dat geld zal dienen om een kapel in te richten ter ere van de vroegere paus Johannes Paulus II.

De basiliek kreeg vorig jaar van het Vaticaan enkele haartjes van de vroegere paus. Een bedrijf uit Brugge heeft al een reliekhouder gemaakt en er komt ook nog een grote glazen kast en een geschilderd drieluik met Maria, Johannes Paulus en de basiliek. Maar dat kost allemaal geld, en dus steken ze nu nog een tandje bij. Priester Wim Vangheluwe hoopt nog op sponsors: "Het grootste deel is al binnen,  het zijn de laatste loodjes. We houden ook nog een tweedehandsboekenverkoop en andere acties."

Ave Maria

Paus Johannes Paulus II is nooit in Dadizele geweest. Toch is er een band, legt priester Vangheluwe uit: "Hij had een grote devotie voor Maria. Dadizele is een een Maria bedevaartsoord. Vandaar dus de link."

© Pope John Paul II - creative.belgaimage.be

Meest gelezen