Dwimp - Katrin Peeters fotografie

Bazart en Het Zesde Metaal zijn eerste namen voor Festival Dranouter

Festival Dranouter heeft de eerste namen gelost. Er staan alvast drie bands van eigen bodem op de affiche: Bazart, Het Zesde Metaal en Froze. Ook de internationale folk- en rootsmuziek heeft er nog steeds een plek. 

Festival Dranouter vindt dit jaar plaats van 7 tot 9 augustus. Met Bazart en Het Zesde Metaal haalt het festival twee publiekslievelingen binnen die al ruimschoots bewezen hebben dat ze festivalweides moeiteloos naar hun hand kunnen zetten. Bazart doet dat met Nederlandstalige nummers, zoals "Goud", "Echo" en "Maanlicht". Het Zesde Metaal scoort met songs in het sappig West-Vlaams, zoals "Tid van ton", "Naar de wuppe" en "Ploegsteert". 

De Gentse rapper Froze krijgt zondag een plekje op het festival. Het festival blijft ook inzetten op folk- en rootsmuziek met de Schotse folkgroep Talisk, de Ierse band JigJam en de Canadese groep The East Pointers. 

Vorig jaar lokte Dranouter ruim 50.000 bezoekers. De zaterdag raakte toen volledig uitverkocht in voorverkoop. 

Meest gelezen