Brandweer Brussel toont acrobatenkunsten door storm Dennis

Het moet één van de meest opmerkelijk beelden van storm Dennis zijn. Het klimteam van de Brusselse brandweer dat een nieuw gebouw in de Europese wijk bestijgt, om een paneel te beveiligen. Het is één van de 170 interventies die ze afgelopen weekend moest uitvoeren. 

Maar eerst het goede nieuws: storm Dennis heeft minder schade veroorzaakt dan zijn voorgangster Ciara. In Brussel moest de brandweer 170 keer uitrukken. Onder andere voor de beveiliging van een loszittend paneel aan een nieuw gebouw in de Europese wijk. Dat zag er best akelig uit maar is gelukkig tot een goed einde gebracht. De brandweer moest ook tussen beide komen voor  36 omgewaaide bomen en vijf ondergelopen straten en tunnels. 

Stormschade Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant heeft de doortocht van storm Dennis ook enkele sporen nagelaten. In het westen van de provincie moest de brandweer ruim 300 keer tussenkomen. Het ging vooral om omgewaaide bomen en elektriciteitspalen. 

In Molenstede bij Diest viel een dode boom op een huis. Daarbij sneuvelden een paar dakpannen en ook enkele zonnepanelen maar niemand raakte gewond.

In Walshoutem was de N80, dat is de weg tussen Sint-Truiden en Hannuit, enkele uren afgesloten nadat er een boom en twee elektriciteitspalen waren omgevallen. In Averbode bij Scherpenheuvel-Zichem bleef de Herselsebaan de hele nacht afgesloten. Nadat er al een paar bomen op de weg waren gevallen, was de kans te groot dat er nog zouden volgen en dus werd besloten om de weg tijdelijk af te sluiten. 

In Kampenhout blijft de sporthal vandaag gesloten. De dakisolatie is daar zondag losgekomen door de wind. De brandweer heeft de losse stukken kunnen verwijderen. Voor alle zekerheid vinden er er maandag geen activiteiten plaats. 

Vliegende wc

In Kapelle-op-den-Bos ging een werftoilet alleen op stap. Dat was door de wind losgekomen en gleed door de straten van het centrum. De wc kon uiteindelijk gestopt worden en weer vastgemaakt. Het leverde wel dit bijzondere beeld op van inwoner Yvan Beukelaers. 

Meest gelezen