Radio 2

Dieven stelen voor duizenden euro's aan zonnebrillen van opticien in Deinze

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag zo’n 1.200 luxezonnebrillen buitgemaakt bij een inbraak in een optiekzaak in Deinze. De waarde van het gestolen goed varieert tussen 250 euro en 1.500 euro per stuk. Parket en politie onderzoeken de zaak. Drie verdachten werden gefilmd, maar zijn voorlopig spoorloos.

Zaakvoerder Lieven De Clercq en zijn vrouw werden de voorbije nacht uit hun slaap gewekt door een hevige knal. Het koppel woont boven hun zaak, optiek Lammerant, langs de Gaversesteenweg in Deinze. "Ik ben onmiddellijk opgestaan en heb naar de politie gebeld. Blijkbaar had een buurtbewoner ook al gebeld om de inbraak te melden", getuigt De Clercq.

"De politie bleef zo lang mogelijk aan de lijn en raadde mij aan boven te blijven en niet onmiddellijk naar mijn zaak te gaan. Allereerst voor mijn veiligheid, maar ook voor het sporenonderzoek."

Grote buit

Volgens de lokale politie drongen drie verdachten de zaak binnen door een raam in te slaan met een onbekend voorwerp. Ze namen een aantal dozen met zonnebrillen mee. De Clercq: "Ik schat dat ze zo'n 1.200 zonnebrillen mee hebben. Een grote buit dus, want wij hebben hier alleen luxezonnebrillen. Dat gaat van 250 tot 1.500 euro per stuk."

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat het om drie daders gaat. "Maar naar mijn weten zijn ze nog niet gevat", concludeert de opticien. 

Radio 2

Meest gelezen