copyright “Switzerland Tourism"

Drongenaars schieten in Zwitserse colère: "Waarom foto van onze mooie brug gebruiken in reclame voor Zwitserland?"

Inwoners van Drongen, de landelijke deelgemeente van Gent, begrijpen niet goed waarom de Zwitserse dienst voor toerisme een foto van hun pontbrug en abdij gebruikt in een nieuwe reclamecampagne. Daarbij worden foto's van Zwitserland tegenover foto's van hier gezet. 

De Zwitserse toeristische dienst is een reclamecampagne gestart om Belgische toeristen deze zomer naar het Alpenland te lokken. Ze doen dat via sociale media, zoals Facebook en Instagram. Groot was dan ook de verbazing van sommige inwoners van Drongen, toen ze een foto van hun dorp zagen verschijnen samen met een foto van een Zwitsers bruggetje. Op de foto staat de tekst: "Ik ben klaar met vlak. Ik ben toe aan Zwitserland."

(lees verder onder de foto)

copyright “Switzerland Tourism"

Armando Troncana van de Zwitserse dienst voor toerisme ontkent dat ze met Drongen willen spotten. "De campagne is inderdaad wel een beetje humoristisch bedoeld. We zetten onze clichés tegenover die van Belgische landschappen, maar we willen niemand kwetsen."

Ik dacht dat het 1 april was, toen ik de foto zag

In Drongen reageren de inwoners gemengd. "Het is misplaatst om onze mooie brug te gebruiken in een reclamecampagne", zegt een passerende dame. "Anderzijds is het wel een pluspunt, want het bouwwerk mag gezien worden."

Een andere inwoonster dacht dat het een grap was: "Ik zag de foto's vanmorgen in De Gentenaar en ik dacht dat het 1 april was. Ik begrijp echt niet waarom de Zwitsers ons dorp voor hun reclame gebruiken."

"We zijn hier wel Zwitserland niet", voegt de uitbaatster van een brasserie er aan toe. "Maar Drongen is ook prachtig om te wandelen. Wat de Zwitsers op de foto hebben gezet, is net onze troef: de mooie pontbrug, de abdij. Dat de Zwitsers hier maar eens komen!"

Meest gelezen