Echte schoolboeken in plaats van museumstukken: “Het onderwijsmuseum wordt een echte school”

Het Gentse stadsbestuur wil van het onderwijsmuseum School van Toen opnieuw een echte school maken. Ambitieuze plannen, maar ze veroorzaken wel onrust bij de vzw die het museum uitbaat, schrijft Het Laatste Nieuws. “Ze moeten zich geen zorgen maken”, klinkt het bij de stad. “We gaan op zoek naar een nieuwe locatie voor de collectie”.

De leden van de vzw van de School van Toen vrezen dat hun collectie verloren zal gaan als het museum ophoudt te bestaan. “Ze moeten zich geen zorgen maken”, zegt schepen van onderwijs Elke Decruyenaere. “We zijn al op zoek naar een locatie waar de School van Toen haar collectie een plek kan geven."

Erfgoedvereniging

“Een oplossing voor het onderwijsmuseum kan zijn om van de vzw een erfgoedvereniging te maken”, gaat Decruyenaere verder. “Ze kunnen zich dan volledig focussen op het beheren van hun waardevolle collectie. Dan krijgen ze de mogelijkheid om al het materiaal te inventariseren en kunnen ze zelfs op steun van de stad Gent rekenen.”

De School van Toen wordt de School van de Toekomst

School van de toekomst

“Het gebouw waar de School van Toen gevestigd is, zal tegen 2022 verkocht zijn”, zegt Decruyenaere nog. “Nu zijn we nog op zoek naar een schoolbestuur dat er mee voor kan zorgen dat het de school van de toekomst wordt.”

Meest gelezen