Iconische brug in het stadspark van Antwerpen wordt gerenoveerd

Je kan een jaar lang niet meer over de historische, witte hangbrug in het stadspark in Antwerpen omdat ze gerenoveerd wordt. De brug staat er al meer dan 150 jaar maar nu blijkt ze erg versleten en ze is ook niet meer veilig. De stad investeert zelf zo'n 350.000 euro in de renovatie maar rekent ook op giften van de Antwerpenaren. 

De Keiligbrug in het Stadspark wordt gerestaureerd, dat is de historische, witte hangbrug die er al 150 jaar pronkt. De aannemer herstelt het brugdek, de vloerplanken en de dwarsliggers. Het hout krijgt een behandeling tegen verrotting en het smeedijzer wordt hersteld en opnieuw geschilderd. De renovatiewerken zouden een jaar duren. Voor de renovatie van de brug investeert de stad Antwerpen 358.000 euro.

Om de rotspartijen aan de uiteinden van de brug te herstellen, rekent de stad op gulle Antwerpenaren. “Er zijn op die brug al heel veel trouwfoto’s gemaakt zijn en ik denk dat heel veel Antwerpenaren het toch een bijzondere plaats vinden”, zegt schepen van Patrimonium Fons Duchateau (N-VA). “Het is de eerste keer in Antwerpen dat burgers kunnen bijdragen. Wij willen zien of de Antwerpenaar geïnteresseerd is om erfgoed te ondersteunen." De stad benadrukt wel dat de rotsen sowieso gerestaureerd zullen worden, ook als er niet genoeg geld wordt ingezameld. 

Meest gelezen