Stad Zottegem

Geen Jazz Zottegem dit jaar: "We kunnen niet op tegen het EK voetbal"

De organisatie van Jazz Zottegem laat weten dat het festival dit jaar niet kan doorgaan. “Er zijn subsidies weggevallen en het festival is op korte tijd veel groter geworden. We hebben meer tijd nodig om het voor te bereiden”, klinkt het. “Het is ook EK voetbal, daar kunnen we niet tegenop.” Volgend jaar komt het festival terug.

In het Egmontpark in Zottegem zal er in juni geen live jazzmuziek te horen zijn want Jazz Zottegem neemt een sabbatjaar. De organisatie vraagt een jaar respijt omdat het festival duurder én moeilijker te organiseren is. “We kregen vorig jaar een mooie subsidie van Vlaanderen, die valt nu weg”, vertelt Koen De Keukeleire. “Daarbij komt ook dat het festival veel groter is. Dat betekent dat ook de kosten fors stijgen.” Door een sabbatjaar in te lassen wil de organisatie in 2021 opnieuw met een mooie affiche kunnen uitpakken. 

Koning Voetbal

Er zijn ook andere factoren die een rol spelen in de afgelasting dit jaar. Jazz Zottegem vindt normaal gezien plaats in juni. Dit jaar is er dan ook het Europees Kampioenschap voetbal. “Dat is een publiekstrekker waar we liever niet tegen opboksen.” 

Stad Zottegem

Stad blijft festival steunen

De stad Zottegem betreurt dat Jazz Zottegem dit jaar niet kan doorgaan. Ze is ook zelf betrokken bij de organisatie, de bibliotheek speelt een belangrijke rol in het festival. “Het initiatief en de steun van de stad hebben we nooit in vraag gesteld. Ook van een besparing is nooit sprake geweest. We doen er alles aan om het voortbestaan van het festival veilig te stellen”, laat schepen Lieselotte De Roover (CD&V) weten. 

Meest gelezen