Videospeler inladen...

Johan uit Strombeek-Bever mag uit quarantaine: "Was al gewend aan het ziekenhuisbed"

Na twee weken in quarantaine hebben Johan Smets en zijn Chinese vrouw het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek mogen verlaten.  Door een mogelijke besmetting met het coronavirus verbleven Johan en zijn vrouw er met zeven andere Belgen sinds begin februari.  "Na het verlaten van het ziekenhuis hebben we meteen frietjes gegeten."

Gisterenmiddag mocht Johan Smets uit Strombeek-Bever na twee weken opsluiting in het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek, eindelijk naar huis. "Toen we gisteren het ziekenhuis mochten verlaten, zijn we meteen met het hele gezin frietjes gaan eten", vertelt Johan aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik keek ook heel erg uit om een bad te nemen."

Na twee weken in een ziekenhuisbed, heeft Johan vannacht weer in zijn eigen bed kunnen slapen. "Hoewel die ziekenhuisbedden niet al te slecht liggen", zegt Johan. "Thuis heb ik een boxpspring, maar ik moet zeggen dat die ziekenhuizenbedden van tegenwoordig best goed liggen. Je kan die instellen zoals je wil. Ik was er al helemaal aan gewend."

Nieuwe vrienden

Verder beseft Johan dat die twee weken in quarantaine een bijzondere ervaring waren. "Je vertelt over die wie je bent, wat je doet, je vertelt verhalen, over wat je het meeste mist, ... Er ontstaat een band met de anderen in quarantaine. Er zijn daar acht nieuwe vriendschappen ontstaan."

Maar vandaag zet het gewone leven zich verder. "Om kwart voor zeven vanochtend ging de wekker om ons jongste kind naar school te brengen. Mijn vrouw is begonnen met het uitpakken van onze valiezen en ik ga straks nakijken welke betalingen nog moeten gebeuren. Om 11u vanochtend moet ik bovendien naar de arbeidsgeneesheer, op vraag van mijn werkgever. Ik hoop dat ik snel weer aan het werk kan", zegt Johan.

Meest gelezen