Stationsbuurt Kortrijk tijdlang ontruimd na gaslek

In Kortrijk is er vanochtend omstreeks 10 uur een gaslek ontstaan. Tijdens de werken in de stationsbuurt is een gasleiding geraakt. Een 30-tal mensen is geëvacueerd en een tijdlang naar een school voor volwassenen op het Nelson Mandelaplein gebracht.

Het gaslek ontstond vanochtend rond 10 uur in de omgeving van de stationsbuurt. Een luid sissend geluid was te horen. Volgens kapitein Henk Vanwalleghem van de brandweerzone Fluvia was een middendrukleiding geraakt tijdens de werken op die plaats. Een 30-tal mensen werd geëvacueerd en naar de school voor volwassenen op het Nelson Mandelaplein gebracht.

Even geëvacueerd

Ik was mijn boterhammen aan het opeten, toen we plots het bevel kregen om ons kantoor te verlaten", zegt Felix Derycke. Hij werkt in een bedrijf bij de Kluif in Kortrijk, de rotonde in de buurt van het station die nu afgebroken wordt. "Ook de horecazaken en de broodjeszaak in de buurt, moesten ontruimen."

Het Trackgebouw werd niet geëvacueerd. De hele tijd kon Radio 2 West-Vlaanderen ongestoord verder werken. "We konden het lek snel dichten en zijn dan begonnen met alle verlaten ruimtes te meten op aanwezigheid van gas. Daarna mocht iedereen terugkeren. In een uur was dat beklonken", zegt kapitein Henk Vanwalleghem. 

Meest gelezen