EKA/EurekaSlide

Narcissen in bloei: "Nooit kwam de lente zo vroeg"

In het Genker Plantencentrum hebben ze in 27 jaar tijd nog nooit zo'n vroege lente meegemaakt. In de tuinen staan de narcissen in bloei en her en der zie je de bloesems van de Japanse kerselaar roze kleuren. "Normaal zetten we nu nog planten binnen tegen de vorst, maar dit jaar hebben we rijen klanten die al bloemen willen planten", zegt Bart Hiemeleers van het Genker Plantencentrum. 

 "Je zou denken dat het bijna eind maart is", zegt Bart Hiemeleers van het Genker Plantencentrum. "Planten met kale wortels, zoals haagbeuk kan je normaal tot eind maart in de grond steken. Maar dit jaar zullen ze tegen die tijd al in blad staan, en dan is het te laat. Die moeten dus dringend geplant worden. Mensen moeten dit jaar dus ook vroeger aan de slag in de tuin."

Eenjarige planten

Hoe verleidelijk ook, met eenjarige planten kan je best nog wachten. En dat is best moeilijk want wie de lente voelt kriebelen, grijpt graag naar al die frisse kleuren. De meeste van die planten kunnen niet tegen de vorst. En bij het kleinste dipje onder nul zullen ze hun kopjes laten hangen. Voor de eenjarigen is het nog wachten tot eind april.

Meest gelezen