Nee, de FOD Financiën stuurt je geen sms'en: "Het gaat om fraude, doe zeker geen betalingen"

"De Inspecteur" op Radio 2 krijgt van verschillende luisteraars de melding dat ze sms'en ontvangen van de FOD Financiën met de vraag om een achterstallige betaling zo snel mogelijk in orde te maken. Bij de FOD zitten ze verveeld met de zaak en roepen ze op om zeker geen betalingen te doen.

"Wij sturen helemaal geen sms'en"

Verschillende luisteraars laten weten dat ze sms'jes ontvangen van de Federale Overheidsdienst Financiën. Daarin worden ze aangemaand om zo snel mogelijk een achterstallige betaling te vereffenen. Als ze dit niet voor 17 februari doen zal een gerechtsdeurwaarder zich over het dossier ontfermen. Onderaan het bericht staat ook een link naar een website waar ze de betaling kunnen doen. Maar voor alle duidelijkheid: het gaat hier om fraude.

Meer zelfs, de FOD Financiën communiceert helemaal niet via sms. "Alle correcte informatie over verschuldigde bedragen vind je op MyMinFin.", zegt woordvoerder Francis Adyns. In de toekomst wil de FOD Financiën misschien wel sms'en gebruiken om burgers te informeren, maar dan zal er nooit een link voor betalingen worden meegestuurd.

Extra veiligheidscheck

Adyns heeft ook nog een extra veiligheidscheck om te controleren of het om een echt rekeningnummer van de FOD Financiën gaat. "Onze rekeningnummers zijn altijd samengesteld uit BE XX 6792 XXXX. Als je iets anders ziet verschijnen mag je zeker zijn dat het om fraude gaat."

Betalingen kunnen ook alleen via die officiële rekeningnummers, MyMinFin of een belastingkantoor gebeuren.

Meest gelezen