Radio 2

Ongeval in Houthulst van zaterdag blijkt dodehoekongeval

Een verkeersdeskundige van het parket is duidelijk: het ongeval in Merkem van zaterdag is een dodehoekongeval. Het slachtoffer van 74 stak over vlak voor een betonmixer. Die stond stil op het moment dat de man de straat dwarste. Maar toen reed de betonmixer vooruit.

Volgens de verkeersdeskundige van het parket stond er op het moment van het ongeval een betonpomp op het voetpad. Dat is een installatie met pijpen die de grondstof voor beton naar de werf moet brengen. "Om langs die installatie te kunnen, moest de man het voetpad verlaten en op straat lopen. Hij stak over net toen de chauffeur van de betonmixer vertrok."

Parket onderzoekt eventuele fouten

De vrachtwagenbestuurder kan de man van 74 niet hebben gezien omdat hij zo dicht voor zijn vrachtwagen liep. Toch onderzoekt het parket nog een aantal mogelijke fouten. De betonmixer stond geparkeerd in tegenrichting en volgens de verkeersdeskundige was er ook niet genoeg signalisatie aangebracht. Het is niet uitgesloten dat de vrachtwagenbestuurder op basis daarvan vervolgd wordt.  De 74-jarige man is nog altijd in kritieke toestand.

Meest gelezen