Radio 2

Stadsdienst Blankenberge ruimt 300.000 kilo zand van pier

In Blankenberge zijn de stadsdiensten sinds vanmorgen druk in de weer om de pier zandvrij te maken. Na de stormen Ciara en Dennis ligt daar nu naar schatting 300 ton zand.

Er lag nog nooit zoveel zand op de Blankenbergse pier. "Helemaal een verrassing is die grote hoeveelheid zand ook weer niet", zegt schepen Sandy Buysschaert (CD&V). "Het is natuurlijk wel zo dat de situatie op de pier een beetje versterkt wordt door de veiligheidsmaatregelen van de voorbije jaren. We hebben toen het zand onder de pier opgehoogd om het loshangende beton van de pier te ondersteunen. Het opgeduwde zand creëert een schans waardoor het zand gemakkelijk richting de pier stuift."

Krokusvakantie

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk zand te verwijderen voor de start van de krokusvakantie. Na de renovatie van de pier, die dit najaar start, zou het probleem normaal gezien van de baan moeten zijn.

Radio 2

Meest gelezen