Foto: Radio 2

Twee granaten ontploft in rustige woonwijk in Kalmthout

In een woonwijk in Kalmthout zijn vannacht twee granaten ontploft. De bewoner en enkele buren werden rond drie uur opgeschrikt door enkele luide knallen. Niemand raakte gewond, er is enkel materiële schade. Wie de granaten heeft gegooid, is nog niet bekend. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen onderzoekt de zaak.

Omstreeks 3.30 uur vannacht werd de bewoner van een huis in de  Van Geertenlaan in Kalmhout opgeschrikt door twee luide knallen. Ook enkele buren hadden de ontploffingen gehoord. Buurman Marc Van Den Broeck getuigt:  "We hoorden twee luide knallen. Het leek wel alsof er een boom op ons dak was gevallen. Wij zijn naar buiten gegaan om te zien wat er aan de hand was maar we zagen niets.  Een andere buurman zou wel een auto hebben zien wegrijden."

Het is hier een rustige buurt. Zoiets verwacht je hier niet.

Buurman Marc Van Den Broeck

De politie werd pas vanmorgen gecontacteerd. "Dat vonden wij raar. Van hen hebben we dan vernomen dat er twee ontploffingen in de voortuin zijn geweest en dat er met een luchtdrukpistool op de gevel is geschoten. We kennen onze buren niet goed. Het is hier een erg rustige buurt, zoiets verwacht je hier niet", aldus nog buurman Van Den Broeck.

De bewoner van het belaagde huis ging vannacht even kijken maar merkte niet meteen iets op. Pas tegen de ochtend werd duidelijk dat er schade was aan de ramen en de voordeur en toen werd de politie gecontacteerd. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO en het lab van de politie werden ter plaatse gestuurd. "Toen bleek dat het inderdaad om ontplofte granaten ging", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.  De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen onderzoekt de zaak. 

radio 2

Meest gelezen