VBS Heizijde

Weggewaaid dak veroorzaakt waterschade in klassen in basisschool Lebbeke

In Lebbeke is een deel van de dakbekleding van de vrije basisschool Heizijde weggeblazen. Daardoor is er waterschade in vijf klassen.  "Vandaag wordt uitgeweken naar een ander gebouw", zegt directrice Sofie Rottiers.

Storm Dennis veroorzaakt ook vandaag nog problemen in Lebbeke. Bij de vrije basisschool komen vandaag dakwerkers langs om de schade aan het dak op te meten, nadat een deel ervan is weggewaaid. In totaal waren 5 klasjes getroffen.  "Buren hebben snel de schooldirectie verwittigd zodat een deel van het personeel en ouders nog schoolmateriaal kon redden uit de klassen", vertelt directrice Sofie Rottiers. 

We hopen dat de dakwerkers snel aan de slag kunnen

Directrice Sofie Rottiers

Water in de klas

Vandaag kunnen de leerlingen van de getroffen klassen terecht in een ander gebouw.  De waterschade bleef beperkt. "De directeur infrastructuur woont gelukkig om de hoek en was snel ter plaatse om schoolboeken te redden", aldus Rottiers, "maar op de vloer staan nu overal plassen en we hebben onze apparatuur moeten afschermen."

Lees verder onder de foto's.

VBS Heizijde
VBS Heizijde

Dak herstellen

In principe kan het dak van de vrije basisschool in Lebbeke snel gerepareerd worden. "We hebben gecommuniceerd naar de ouders toe, dat we een week op een andere locatie binnen onze school de lessen zullen inrichten. We weten dat we niet alleen zijn met stormschade, maar we hopen dat de dakwerkers snel aan de slag kunnen," zegt Rottiers. Dakwerkers zullen in de loop van de dag de schade komen opmeten. "En straks is er ook weer een week krokusvakantie om alles in orde te brengen, dus we zijn gerust op een goede afloop."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen