Radio 2

Werken aan Bondgenotenlaan in Leuven begonnen: "Met de bus reizen wordt binnenkort comfortabeler" 

De werken aan de Bondgenotenlaan in Leuven zijn vandaag begonnen. Tot eind maart wordt er gewerkt aan de bushaltes en het asfalt moet ook vernieuwd worden. 

De werken gaan in een paar fases gebeuren. Als eerste wordt de bushalte vernieuwd. Die is vandaag vrij smal, zegt schepen van openbare werken Dirk Vansina, "dus we verbreden de stoep daar. Dan kunnen busreizigers en wandelaars elkaar meer ruimte geven. We gaan de stoep ook verhogen waar de bus stopt. Mensen met een buggy of rolstoelgangers kunnen dan de bus makkelijker betreden." De verbreding en verhoging van de stoep zal een week duren. 

De tweede fase

Daarna gaat fase twee van de werken van start: het asfalt wordt vernieuwd tussen het Martelarenplein en het Rector De Somerplein. "Onder de Bondgenotenlaan ligt een oude riolering, nog een gemetste. De riolering zelf is nog helemaal in orde, maar komt wel onder druk te staan door het busverkeer. Het asfalt is te dun en brengt de riolering in gevaar. Dus daar komt een nieuwe laag op." Dat gebeurt stukje bij beetje, eerst van het Martelarenplein tot aan de Justus Lipsiusstraat en daarna verder tot aan het Rector De Somerplein. 

Wanneer het beter weer wordt, hebben de shoppers de hele Bondgenotenlaan terug voor zich.

Dirk Vansina, schepen van openbare werken

Alles bij elkaar duren de werken tot eind maart. De timing van de werken is samen met de handelaars besproken: "We hebben de werken zo veel mogelijk naar voor getrokken, zo vroeg mogelijk in het seizoen. Wanneer het beter weer wordt, hebben de shoppers de hele Bondgenotenlaan terug voor zich." Tijdens de werken blijft de stoep langs weerskanten begaanbaar voor wandelaars, en ook fietsers kunnen in twee richtingen blijven rijden. Enkel auto's en bussen moeten dus omrijden. Wil je weten hoe je met de auto moet rijden, of waar je bus rijdt, dan kan je dat hier vinden. 

Radio 2

Meest gelezen