Zieke Elton John in tranen van het podium: "Ik moet gaan, het spijt me zo"

De Britse zanger Elton John (72) heeft een concert in Auckland, Nieuw-Zeeland, moeten stopzetten omdat hij te ziek was. "Ik ben mijn stem volledig kwijt nu, ik kan niet zingen. Ik moet gaan, het spijt me zo", vertelde een emotionele Elton John aan het publiek. De zanger heeft een longontsteking, met voldoende rust zou hij weer volledig herstellen.

Elton John moest gisteren optreden in het uitverkochte Mount Smart Stadium in Auckland, Nieuw-Zeeland. Hij had duidelijk moeite en vertelde zijn fans dat bij hem een "wandelende" of atypische longontsteking was vastgesteld. Halverwege het concert werd de zanger onderzocht door een arts. Hij probeerde nog voort te zingen, maar moest uiteindelijk stoppen toen zijn stem het helemaal begaf tijdens "Daniel".

"Ik ben mijn stem volledig kwijt nu. Ik kan niet zingen", vertelde de zanger aan het publiek. "Ik moet gaan, het spijt me". Hij kreeg tranen in de ogen toen hij hulpeloos op zijn piano leunde en zijn hoofd schudde. De aanwezigen gaven de Britse zanger een overweldigend applaus toen hij voorzichtig van het podium wandelde, het hoofd naar beneden, gesteund door assistenten.

Videobeelden van fans op YouTube tonen hoe de zanger het concert moet stopzetten en zich verontschuldigt:

"Bedankt voor al jullie liefde"

"Wandelende" of atypische longontsteking is minder ernstig dan een typische longontsteking. De symptomen zijn vergelijkbaar met die van een serieuze verkoudheid of een griep: hoesten, pijn in de borst, een pijnlijke keel en hoofdpijn. Met een antibioticakuur en voldoende rust verdwijnen de symptomen vrij snel.

Elton John excuseerde zich later in een emotioneel bericht op Instagram en Twitter. "Ik speelde en zong met heel mijn hart, tot mijn stem niet meer kon zingen. Ik ben teleurgesteld, helemaal van streek, het spijt me. Ik gaf alles wat ik kon. Heel erg bedankt voor jullie uitzonderlijke steun en al de liefde die jullie mij gaven tijdens het optreden van vanavond. Ik ben jullie eeuwig dankbaar. Liefs, Elton."

(tekst gaat voort onder de Instagram-post)

De Britse zanger zou dinsdag en donderdag nog optreden in Auckland, waarna 7 concerten in Australië op de agenda staan. Al die concerten zouden volgens de organisatie doorgaan zoals gepland. "Elton John neemt nu rust, artsen zijn ervan overtuigd dat hij zal herstellen", luidt het.

Elton John kondigde in 2018 aan dat hij zou stoppen met touren omdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin. Zijn "Farewell Yellow Brick Road"-tournee omvat een 300-tal concerten, gespreid over 3 jaar. Vorig jaar stond hij al eens in het Sportpaleis in Antwerpen, in september concerteert hij er nog twee keer.

Meest gelezen