Radio 2

Brand legt illegale sigarettenfabriek in Houthalen bloot

In de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is gisteren opnieuw een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Die kwam aan het licht nadat er brand was ontstaan.

De brandweer was opgeroepen voor een brand aan de achterzijde van een huis in de Koolmijnlaan. Maar de hulpdiensten konden moeilijk bij de brand geraken, daarvoor moesten ze zelfs een beroep doen op de technische dienst van de gemeente. Het bleek al snel dat de brand was ontstaan in een illegale sigarettenfabriek. Nadat het vuur geblust was, zijn politie en douane met een onderzoek gestart. De bewoner van het huis is gearresteerd.

Overal illegale sigaretten

In Limburg zijn de jongste maanden al verschillende illegale sigarettenfabrieken ontdekt. Amper 5 dagen geleden zijn ook in een loods op het Europark in Houthalen 2 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen, in november gebeurde dat ook al in Zonhoven.

Megaboete

Nog gisteren heeft de rechter in Tongeren 8 Oekraïners veroordeeld tot elk 2 jaar gevangenisstraf en bijna 13,3 miljoen euro boete. Zij waren in november opgepakt in een illegale sigarettenfabriek in Lanaken. Voor de ontweken accijnzen en gerechtskosten moeten ze nog eens bijna 2,5 miljoen euro betalen.

Meest gelezen