Componist Dirk Brossé wordt 60: "Concert in Heusden even belangrijk als in New York"

Componist en dirigent Dirk Brossé uit Heusden (Destelbergen) is 60 jaar geworden. Een dubbele verjaardag, want Brossé viert dit jaar ook zijn 40-jarige carrière als componist en dirigent. Hij doet dat met concerten in New York, Philadelphia en de kerk van Heusden. 

Het feestjaar van Dirk Brossé start op 1 april in de Carnegie Hall in New York met een recital van z'n werk. Deze zomer komt Brossé dan naar ons land om een reeks galaconcerten te geven, onder meer in de kerk van Heusden.

De componist startte zijn muzikale carrière als 7-jarige bij de harmonie van Heusden en dat is hij nog niet vergeten. "Voor mij is alles daar begonnen en de link met het dorp is nog zeer groot. Mijn ouders en familie wonen er nog." Voor Brossé is een concert in Heusden misschien nog belangrijker dan een concert in New York. "Ik vind elk concert belangrijk.  Mensen van Heusden of miljardairs uit New York, voor een artiest maakt het niet uit. Maar misschien is Heusden toch belangrijker, want ik heb er een persoonlijke band met veel mensen." 

Trakteren op Belgische chocolade

Brossé vertrekt vandaag weer naar de Verenigde Staten, met in z'n koffer een paar kilo Belgische chocolade. Hij zal alle leden van het Philadelphia Chamber Orchestra trakteren op pralines voor z'n 60ste verjaardag. 

Dirk Brossé componeerde voor film, theater, musical en televisie. Zijn muziek voor de Britse BBC/HBO reeks ‘Parade’s End” werd genomineerd voor een Emmy Award.

Meest gelezen